Інфляція в Москві за три тижні знизилась з 0,4% до 0,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Москві за три тижні знизилась з 0,4% до 0,3%

Казна та Політика
97
Інфляція в Москві за останні три тижні знизилася з 0,4% до 0,3% і за прогнозом продовжить падати, повідомив керівник департаменту споживчринку і послуг столиці Володимир Малишков. "Якщо на початку - середині січня інфляція в столиці була 0,7%, то останні три тижні вона має яскраву тенденцію до зниження. Три тижні тому вона була 0,4%, останній тиждень - 0,3%, тобто йде поступове її падіння, і різкого стрибка цін на продукти у квітні не буде", - сказав Малишков, передає РІА Новости.
Він відзначив, що при загальній тенденції до зниження цін овочі стали дорожчати. "Так, на капусту ціни піднялися на 1,1%, морква подорожчала на 0,2%, ріпчаста цибуля - на 0,1%", - уточнив Малишков. Крім того, за його даними, в останні три тижні в столиці на 0,8% виросли ціни на напівкопчену рибу, на 0,6% - на свинину, сосиски і сардельки, на 0,4% зросла вартість солі, на 0,3% - сирів і на 0,1% - маргарину, вермішелі і гречки. При цьому яйця впали в ціні на 1,5%, кури - на 0,3%, соняшникова олія і сметана - на 0,1%, повідомив голова департаменту споживчринку.
За його словами, без зміни в останні три тижні залишаються ціни на молоко, яловичину, картоплю. "Я відзначаю, що постачальники стали знижувати ціни на свою продукцію, а великі торговельні мережі роблять менші націнки на товари", - сказав чиновник. Зокрема, за його інформацією, націнка на житній хліб у деяких торговельних мережах Москви скоротилася на 2%, на пшоно - на 3%, на картоплю - на 7%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас