Вчені довели, що гроші діють як наркотик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені довели, що гроші діють як наркотик

Валюта
1148
Гроші діють на людину як наркотик - і навіть сама думка про підвищення зарплати приводить до порушення в певних відділах головного мозку, пише The Independent, посилаючись на дані дослідження.
"Збільшення зарплати розцінюється позитивно, навіть коли ціни підвищуються разом із зарплатою, а реальна купівельна спроможність залишається незмінною", - відзначає автор дослідження, професор Армін Фолк із Боннського університету.
Наприклад, люди будуть почувати себе більш щасливими при 5% підвищенні зарплати та інфляції 4%, ніж при 2% підвищенні зарплати і низькій інфляції, пише The Independent (переклад Inopressa.ru).
Дослідники дали можливість вісімнадцятьом добровольцям виконати кілька завдань на комп'ютері за винагороду. При цьому за виконання завдань більш складного рівня надавалася винагорода на 50% вища. Вони могли витратити зароблені гроші на товари, перераховані у двох типах каталогів. Усі каталоги були однакові, але ціни в одному типі каталогів були на 50% вищі, ніж в іншому.
На практиці купівельна спроможність була однаковою у всіх добровольців, однак відділи мозку, відповідальні за винагороду, починали працювати більш активно в тих, хто добився більш високої оплати своєї праці.
Результати дослідження були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас