Японська нацвалюта може ослабнути до 117 ієн за долар США до червня 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська нацвалюта може ослабнути до 117 ієн за долар США до червня 2010 р.

Валюта
249
Курс японської нацвалюти може ослабнути до 117 ієн за долар до червня 2010 року, оскільки японський експорт скорочується, що знижує попит на японську валюту з боку компаній, що репатріюють свій виторг з-за кордону, прогнозують аналітики Bank of America-Merrill Lynch Japan.
Вартість японської валюти буде знижуватися також тому, що інвестори закриють угоди, під час яких вони брали кредити, номіновані в ієнах, для придбання більш дохідних активів за межами Японії, наводить агентство Bloomberg слова аналітика Merrill у Токіо Томоко Фудзії. Раніше Фудзії очікував зниження курсу ієни до 102 за долар до червня наступного року.
"Скорочення профіциту поточного рахунку Японії в комбінації з ліквідацією угод carry trade, фінансованих за рахунок ієни, приведуть до ослаблення статусу японської валюти як "безпечної гавані", - відзначив експерт.
З початку року ієна подешевшала до долара на 7% на тлі рекордного зниження ВВП Японії в IV кварталі 2008 року і радикального скорочення експорту в січні та лютому. Японія в лютому експортувала майже вдвічі менше товарів, ніж за аналогічний період минулого року, на тлі зниження попиту на основних закордонних ринках.
Вартість долара до ієни знизилася до 12:00 у середу до 97,73 ієни в порівнянні з 97,86 ієни у вівторок увечері.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас