Обама закликає всі країни світу об'єднати зусилля у боротьбі з фінкризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликає всі країни світу об'єднати зусилля у боротьбі з фінкризою

Казна та Політика
352
США не прагнуть вирішувати свої фінансові проблеми за рахунок інших країн, але вважають, що всі країни світу повинні докласти зусилля в справі подолання глобальної кризи, заявив американський президент Барак Обама.
"Я вірю в наполегливість", - сказав Обама під час прес-конференції, що відбулася у вівторок у Білому домі. "Філософія наполегливості - це, між іншим, те, на що я буду робити упор знову і знову в найближчі місяці та роки, поки я займаю цю посаду", - відзначив він.
"Ми не хочемо ситуації, при якій одні країни вживають величезні зусилля, а інші країни навіть не мають надії, що країни, які роблять ці важливі кроки, якось усе піднімуть. І тому хтось повинен взяти на себе лідерство", - сказав глава держави.
На думку президента США, метою саміту "великої двадцятки" у Лондоні стане кілька речей. "Потрібно, щоб усі країни сказали одна одній: давайте зробимо все від нас залежне для створення робочих місць і запустимо економіку заново. Давайте уникати кроків, які приведуть до протекціонізму", - сказав Обама.
"Це зажадає від нас не тільки мати справу з банками, але й з іншими фінансовими потоками, які в цей час не відрегульовані. Ми повинні оновити правила, які йдуть коріннями в 1930-і роки, і нам потрібно скоординувати все з іншими країнами, щоб добитися всього, до чого ми прагнемо", - заявив президент США.
Крім того, говорячи про впевненість в американській економіці й у доларі, глава держави відзначив, що долар зараз сильний, як ніколи, і причина цього в тому, що інвестори вважають США найсильнішою економікою у світі із найстабільнішою політичною системою.
Відповідаючи на запитання про реакцію США на пропозиції Китаю створити світову валюту, президент США заявив, що не вважає це необхідним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас