У Великобританії в лютому несподівано виросла інфляція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії в лютому несподівано виросла інфляція

Казна та Політика
235
У Великобританії в лютому зареєстровано несподіване зростання інфляції на тлі високої вартості продуктів харчування та слабості фунта стерлінгів, повідомляє Bloomberg.
Споживчі ціни виросли на 3,2% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року, уточнило Управління національної статистики Великобританії. При цьому середній прогноз 28 економістів був на рівні 2,6%.
Міністр фінансів країни Алістер Дарлінг відзначив, що Банк Англії вважає інфляцію тимчасовим явищем через падіння вартості національної валюти. Головний банк Великобританії друкує гроші з метою боротьби із кризою і його голова Мервін Кінг, у листі парламентаріям заявив, що продовження цієї політики буде залежати від поведінки споживчих цін.
Фунт стерлінгів досяг свого найвищого рівня за останній місяць відносно долара. Британська валюта виросла на 1,4% до позначки $1,4779, що є найвищим показником з 10 лютого цього року. Торік фунт упав до долара США приблизно на 26%.
Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої виросли через підвищення вартості овочів після поганого врожаю сільськогосподарських культур в Іспанії, у число яких входять огірки та кабачки, відзначили в статуправлінні країни. На ціни також вплинули і зростаючі видатки на імпорт продукції.
Крім того, слабкий фунт змушує автовиробника Ford Motor з наступного місяця підвищити ціни на всі свої моделі у Великобританії. Вони виростуть у середньому на 3,75%. Дослідження незалежних економістів, замовлене мінфіном Великобританії минулого місяця, показало, що цього року ВВП країни скоротиться на 2,8%. Це майже в 3 рази вище від прогнозу Дарлінга, зробленого ним у листопаді минулого року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас