Литвин: Цього року обсяг дефіциту м'яса в Україні буде складати 500 тис. тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Цього року обсяг дефіциту м'яса в Україні буде складати 500 тис. тонн

Аграрний ринок
284
Цього року обсяг дефіциту м'яса в Україні буде становити 500 тис. тонн. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Литвин сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську під час робочої поїздки в Дніпропетровську область. За його словами, якщо розраховувати на імпорт м'яса, то слід зробити умови імпорту максимально прозорими.
"Потрібно визначити, хто буде завозити м'ясо, якої воно якості, за якою ціною. Боюся, знову почнеться боротьба за вічно українське – квоти", - сказав В.Литвин. За його словами, при сучасних технологіях Україна може забезпечити продуктами харчування до 1 млрд. людей за умови, що про "проблеми АПК будуть кричати не 20 депутатів парламенту".
Голова ВР відзначив, що держава повинна стимулювати власного виробника продукції тваринництва. В.Литвин підкреслив, що наступного тижня ВР відновить норму трудового законодавства, за яким сільгоспвиробники будуть мати право на облік у центрах зайнятості.
Спікер парламенту також відзначив, що держава повинна запропонувати українським селянам-одноосібникам програму виробництва молока, м'яса тощо, і за умови її виконання зараховувати селянам виробничий стаж.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас