Найбільшого акціонера УкрСиббанку звинувачують у співробітництві з Бернардом Медоффом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшого акціонера УкрСиббанку звинувачують у співробітництві з Бернардом Медоффом

Кримінал
5085
Прокуратура Парижу почала попереднє розслідування діяльності французького банку BNP Paribas за підозрою в публікації інформації, що вводить в оману, про вкладення до фонду, що купував активи, які мають відношення до операцій американського мільярдера-афериста Бернарда Медоффа.
Французьке видання Journal du Dimanche без посилання на джерело інформації повідомило, що прокуратура почала розслідування за позовом адвоката Олів'є Метцнера, який діє від імені клієнтів, що втратили кошти від діяльності структур Медоффа. Від дій 70-річного американського афериста, визнаного винним у глобальній афері на $65 млрд., у Франції постраждали близько 3-5 тис. інвесторів.
За даними видання, позивач звинувачує BNP Paribas у залученні коштів інвесторів до фонду Luxalpha, що працював зі структурами Медоффа. BNP Paribas заперечує всі звинувачення і має намір направити зустрічних позов про захист ділової репутації.
За даними НБУ, BNP Paribas є найбільшим акціонером УкрСиббанку - 51% акцій.
BNP Paribas Group представлена в 85 країнах. Загальні активи групи перевищують $2,5 трлн. (2-е місце у світі після Royal Bank of Scotland). Прибуток BNP Paribas за 2008 рік склав 3 млрд. євро.
Нагадаємо, що 11 вересня 2008 р. у Нью-Йорку був арештований і пізніше звільнений під заставу відомий в Америці фінансист Бернард Медофф, колишній голова ради директорів біржі NASDAQ і засновник інвестиційної компанії Bernard L. Maddoff Investment Securities LLC. За даними федеральної влади, 70-річний Медофф зізнався декільком співробітникам своєї компанії і двом своїм синам у тому, що весь його бізнес був "аферою" і "одною великою неправдою".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас