Китай проведе консолідацію в автомобілебудівній і металургійній галузях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай проведе консолідацію в автомобілебудівній і металургійній галузях

Казна та Політика
226
Влада Китаю планує консолідацію і концентрацію в автомобілебудівній і металургійній галузях. Держрада КНР збирається зосередити основні потужності в рамках 5 металургійних компаній і двох або трьох виробників сталі, повідомило офіційне китайське агентство "Синьхуа".
Трьома найбільшими гравцями в чорній металургії є Baosteel Group, Anben Iron & Steel і Wuhan Iron & Steel, що виробляють більше 50 млн тонн сталі на рік.
На частку п'яти найбільших виробників сталі повинно припадати більше 45% випуску продукції в Китаї, відзначається в заяві Держради.
В 2009 році Китай має намір зробити і продати 10 млн автомобілів і забезпечити середній приріст виробництва та продажів автомобілів на 10% за рік. Таке завдання поставлене в програмі уряду з підтримки національного автовиробництва на 2009-2011 роки, пише газета China Daily.
До 2011 року автомобілі з об'ємом двигуна менше 1,5 л повинні становити 40% китайського авторинку, мікролітражні машини (об'єм двигуна менше 1,1 л) - 15%.
Влада Китаю планує консолідувати автопром таким чином, щоб створити 2-3 автомобільні гіганти, що випускають по 2 млн автомобілів на рік, а також 4-5 менш великі концерни із продуктивністю понад 1 млн автомобілів на рік.
На національному рівні основними автовиробниками Китаю повинні стати F.A.W., Dongfeng, Shanghai Automotive Industry Corp. і Changan. На регіональному рівні Держрада заохочує консолідацію навколо таких компаній, як Beijing Automotive Industry, Guangzhou Automobile Group, Chery Automobile і China National Heavy Duty Truck.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас