Стрибнути не вдалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стрибнути не вдалося

Фондовий ринок
299
Минулого тижня вітчизняний фондовий ринок показував змішану динаміку: якщо в першій половині тижня індекс ПФТС показував негативний рух, то починаючи із четверга на тлі позитивного зовнішнього тла за два дні виріс на 1,56%.
За підсумками тижня індекс ПФТС додав 0,99%. При цьому активність торгів продовжує залишатися дуже слабкою.
"Основною підтримкою нашого фондового ринку наприкінці тижня стали новини з-за океану, де Федеральна резервна система (ФРС) США оголосила про програму на $300 млрд. щодо викупу довгострокових казначейських облігацій і розширення програми купівлі іпотечних паперів до $1,25 трлн.",- розповідає старший брокер торговельного відділу компанії "Альтана Капітал" Олексій Рєпін.
Невеликий попит був зафіксований за акціями Укрсоцбанка, "Райффайзен Банку Аваль", "Укрнафти" і "Укртелекома", за якими було укладено максимальну кількість угод.
"Зростання вітчизняного фондового ринку останнім часом має спекулятивний характер, корелюючи зі світовими фондовими ринками, однак внутрішні новини продовжують впливати на інвестиційний клімат у країні",- вважає пан Рєпін. Зокрема, у лютому 2009 р. промислове виробництво скоротилося на 31,6% у порівнянні з лютим 2008 р., а зняття додаткових обмежень на імпорт тільки підсилило тиск на курс гривні, що на цьому тижні підскочив до 8,4 грн./$1.
Швидше за все, вважає експерт, цього тижня індекс ПФТС продовжить торгуватися у вузькому діапазоні 205-215 пунктів при мінімальній активності торгів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас