Складено рейтинг найбагатших людей зі світу мистецтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено рейтинг найбагатших людей зі світу мистецтва

781
Авторитетний журнал Forbes опублікував список найбагатших людей планети. Серед приблизно тисячі імен мільярдерів є лише п'ять людей, що заробили свої статки завдяки художній творчості, повідомляє Newsru Israel. Першими в цьому списку слід назвати імена двох знаменитих голлівудських кінорежисерів. Це Джордж Лукас і Стівен Спілберг.
Творці "Зоряних війн" і "Індіани Джонса" за десятиліття творчої роботи у світі кіно заробили по 3 мільярди доларів. За минулий кризовий рік статки Лукаса "схудли" приблизно на 900 мільйонів доларів, а статки Спілберга залишилося практично незмінним.
Поруч ідуть імена і двох мільярдерів зі світу моди. Станом на березень 2009 року Forbes оцінює особистий капітал модельєрів Джорджо Армані і Ральфа Лоурена в 2,8 мільярда доларів. Італієць Армані помітно постраждав від кризи: його багатство скоротилося за рік на 2,2 мільярди доларів. Гаманець американця Лоурена "схуд" на 1,4 мільярди доларів.
Єдиним письменником у світі, що став мільярдером за рахунок успіху плодів власної творчості, стала творець серії казок про юного чарівника Гаррі Поттера - британська письменниця Джоан Роулінг. Її статки залишаються незмінним протягом останнього року і як і раніше оцінюються в 1 мільярд доларів.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас