Бундестаг прийняв закон про експропріацію акцій банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундестаг прийняв закон про експропріацію акцій банків

1005
Бундестаг (нижня палата парламенту Німеччини) схвалив закон, який дає можливість уряду одержувати контроль над потерпілими від кризи банками через експропріацію цінних паперів акціонерів, повідомляє Die Welt. Цей закон був прийнятий, щоб дозволити Берліну взяти під управління важко постраждалий від кризи банк Hypo Real Estate, відзначає видання.
Німецький уряд прагнув одержати право на експропріацію, тому що без нього він не зміг би контролювати конкретний банк. Як приклад газета наводить конфлікт Берліна із приватною інвестиційною компанією J.C. Flowers (їй належить близько 25% банку Hypo) зі США. Переговори з американцями тривають багато місяців, але уряд так і не зміг домовитися про продаж акцій банку.
У цілому Hypo одержав гарантій від держави і банків-партнерів на 102 млн євро, однак його фінансове становище залишається невизначеним. Уряд Німеччини заявив, що не допустить банкрутства Hypo через ключову роль, яку він відіграє на ринку забезпечених цінних паперів, відзначає видання. Цей ринок відомий як Pfandbrief, його обсяг становить приблизно 800 млрд євро.
Газета відзначає, що прийнятий Бундестагом закон викликає неоднозначну реакцію в німецькому суспільстві, тому що він нагадує людям про захоплення приватної власності нацистами в часи Гітлера і, згодом, комуністами. Із цієї причини післявоєнна конституція ФРН забороняє експропріацію цінних паперів акціонерів без спеціального закону.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас