Заступник голови НБУ: Протоколи нарад НБУ з питань кредитно-грошової політики повинні стати публічними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови НБУ: Протоколи нарад НБУ з питань кредитно-грошової політики повинні стати публічними

343
Протоколи нарад Нацбанку з питань процентних ставок і кредитно-грошової політики повинні ставати публічними, вважає заступник голови НБУ Олександр Савченко.
"Протоколи нарад із питань відсоткових ставок і кредитно-грошової політики справді повинні ставати публічними", - заявив він.
При цьому, на думку заступника голови НБУ, в таких протоколах цілком доречним є відображення позиції окремих членів правління НБУ у разі їхньої незгоди.
"Абсолютно нормально, щоб там було відображено різноманітні думки. Отакі-то члени правління були не згодні з отакими-то рішеннями. Їхня позиція аргументувалася отакими-то доказами, вони вносили отакі свої пропозиції", - зазначив він.
На думку Савченка, це приведе до більшої відвертості процесу ухвалення рішень, і послужить бар'єром на шляху можливої корупції.
"Концептуальна інформація має бути максимально прозорою, вона ніколи зайвою не буває. Це й засіб проти корупції, й імунітет від голослівних обвинувачень. Тут немає ніякої банківської таємниці. Підвищується відповідальність - якщо тебе всі бачать і будь-хто може проаналізувати твої аргументи", - підкреслив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас