Податковий інспектор на Донеччині "закрив очі" на 38 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий інспектор на Донеччині "закрив очі" на 38 млн. грн.

Кримінал
902
Відділом з питань боротьби з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Донецькій області порушена кримінальна справа щодо працівника податкової служби, який навмисне "закривав очі" на порушення місцевого ТОВ. Діяльність інспектора привела до збитків держави в розмірі 38 млн. грн. Про це повідомили в прес-службі ДПА України.
Старший державний податковий інспектор підрозділу адміністрування податку на додану вартість при оподатковуванні юридичних осіб однієї з районних державних податкових інспекцій Донецької області не застосовував штрафних санкцій щодо одного з товариств із обмеженою відповідальністю за порушення строків подачі декларацій.
Також, з порушенням чинних інструкцій податківець, не здійснивши камеральні перевірки податкових декларацій, наданих ТОВ за червень і листопад минулого року, складав довідки про відсутність виявлених порушень.
У результаті неправомірних дій працівника податкової служби це ТОВ безпідставно одержало податковий кредит, а збитки бюджету держави склали понад 38 млн. грн.
На підставі матеріалів службової перевірки, здійсненої працівниками відділу боротьби з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Донецькій області, районною прокуратурою м. Донецька відносно старшого державного податкового інспектора порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.
Покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі на термін від двох до п'яти років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років і штраф від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас