Таксистів змусять платити транспортний збір в чотири рази частіше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таксистів змусять платити транспортний збір в чотири рази частіше

693
Міністерство транспорту та зв'язку України ініціює зміну принципу стягнення транспортного збору.
Так, фізичні особи-підприємці, що перевозять пасажирів і вантажі автотранспортом, повинні будуть платити транспортний збір щокварталу рівними частинами до 15 числа місяця, який наступає за звітним кварталом.
Такі зміни передбачені розробленим Міністерством транспорту та зв'язку України законопроектом "Про внесення змін у статтю 5 Закону України "Про податок із власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів". Проект Закону, спрямований, на думку авторів документа, на вирішення проблемних питань у галузі автомобільних перевезень, уже зареєстрований у Верховній Раді. Нагадаємо, що відповідно до чинного нині Закону, фізичні особи зобов'язані платити транспортний збір щорічно або один раз на два роки перед технічним оглядом авто. Юридичні ж особи платять транспортний збір щокварталу.
Цілком ймовірно, новий Законопроект пропонує фізичних осіб-підприємців дорівняти до юридичних. Якщо закон буде прийнятий Верховною Радою, то приватники будуть працювати за тими ж правилами, що й великі перевізники. Однак у Мінтрансі вважають, що подібні нововведення дадуть можливість зменшити фінансове навантаження для суб'єктів малого і середнього бізнесу, які здійснюють господарську діяльність із надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, тому що, в основному, зміни стосуються таксистів. От тільки самі таксисти не впевнені у кардинальних змінах, повідомляє Автоцентр.
Крім того, контролюватися виконання нової вимоги буде при кожному черговому технічному огляді, а також при знятті транспортного засобу з обліку. Для того, щоб пройти техогляд або зняти авто з обліку в ДАІ, необхідно буде надати квитанції про щоквартальну сплату транспортного збору. Відповідно, якщо квитанцій не буде, то власник транспортного засобу не зможе пройти техогляд або зняти автомобіль з обліку.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас