"Зелене майбутнє" коштує 750 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Зелене майбутнє" коштує 750 млрд дол.

1070
Для просування глобального курсу на "зелену економіку" буде потрібний пакет заходів зі стимулювання розвитку вартістю $750 млрд, або 1% від світового ВВП. Як говориться в доповіді Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП), ці кошти необхідно інвестувати в п'ять сфер, повідомляє центр новин ООН.
Серед таких сфер у доповіді називаються: розвиток поновлюваних джерел енергії; впровадження енергозберігаючих технологій у будівництво; розвиток екологічно чистого транспорту; зміцнення систем керування лісами, водними і земельними ресурсами, сталий розвиток сільського господарства, у тому числі - виробництво органічних продуктів харчування.
ЮНЕП вважає, що такого роду заходи допоможуть відродити глобальну економіку, підвищити зайнятість населення і допомогти боротьбі зі зміною клімату, деградацією навколишнього середовища та бідністю. Доповідь приурочена до зустрічі великої двадцятки, яка пройде в Лондоні на початку квітня.
Як вважає гендиректор Відділення ООН у Найробі, голова ЮНЕП Ахім Штайнер, зустріч "двадцятки" повинна стати вирішальною в зусиллях із залучення коштів на боротьбу з нинішніми глобальними кризами, глобальним потеплінням і безробіттям. А.Штайнер підкреслив, що розвиток "зеленої економіки" приведе до створення десятків мільйонів робочих місць.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас