Банки відображають курси, що реально склалися, на наявному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки відображають курси, що реально склалися, на наявному ринку

Валюта
2183
Банки відображають курси, що реально склалися, на наявному ринку. Таку думку РБК-Україна висловив директор департаменту валютних операцій одного з найбільших українських банків.
Коментуючи поширений головним територіальним управлінням НБУ по Києву і Київській обл. лист, в якому повідомляється про виявлення ряду банків, що навмисно завищували обмінний курс, співрозмовник інформагентства сказав: "Це маловірогідно. Ні, я не допускаю такої можливості. Банки відображають ситуацію, яка сьогодні є на ринку. А що ще залишається робити Нацбанку, якщо він ось вже три тижні не забезпечує заявки імпортерів? Зараз він продає валюту тільки позичальникам для погашення валютних кредитів".
За словами учасника ринку, що розсилаються Нацбанком і його теруправліннями листи не мають будб-якої юридичної сили. "Але банки прагнуть не сваритися з регулятором" - сказав співрозмовник інформагентства.
Нагадаємо, що раніше в листі за підписом першого заступника голови правління Анатолія Шаповалова НБУ попередив банки про персональну відповідальність їх керівників за розміщення інформації про курси обміну валюти. Курси, що "відображаються, повинні грунтуватися на реальній кон'юнктурі міжбанківського валютного ринку і реальних курсів по укладених угодах", - мовиться в листі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас