Експерт: Позитивний тренд для банківського золота збережеться в довгочасній перспективі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Позитивний тренд для банківського золота збережеться в довгочасній перспективі

Банківські метали
674
У довгочасній перспективі позитивний тренд для банківського золота збережеться: до кінця поточного року ціна на золото може перевищити $1 тис. за трійську унцію, вважає начальник управління з роботи з дорогоцінними металами банку "Хрещатик" (Київ) Ірина Павленко.
"Ціна на золото виглядає значно краще в порівнянні з іншими активами в період фінансової кризи. Ціни на банківські метали будуть рости у зв'язку з необхідністю для компаній диверсифікувати вкладення в різні інструменти в умовах світової фінансової кризи", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна".
Разом з тим, за оцінкаю Павленко, через високу волатильність цін на золото інвестиції в цей дорогоцінний метал будуть ефективними, якщо вони будуть носити довгочасний характер. "Різниця між ціною продажу та купівлі золотих злитків досить істотна, що робить золото не зовсім підходящим інструментом для короткочасних спекуляцій, але досить надійними засобом збереження заощаджень", - сказав експерт.
При цьому вона відзначила, що вкладення в золото дозволяють хеджирувати валютні ризики: ціна на дорогоцінний метал залежить від вартості золота на світових ринках та офіційного курсу долара.
За словами Павленко, попит на банківські метали зріс у зв'язку зі зниженням фондових індексів, і до відродження повноцінної роботи фондового ринку дорогоцінний метал є однієї з найпривабливіших інвестицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас