SEC подала в суд на аудиторів компанії Медоффа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC подала в суд на аудиторів компанії Медоффа

Кримінал
588
Комісія із цінних паперів і бірж США (SEC) подала у федеральний суд Манхеттена позов на Девіда Фрілінга і його фірми Friehling & Horowitz, які з 1991 по 2008 рік надавали аудиторські послуги компанії Бернарда Медоффа.
"Як ми вказали в нашому позові, порушення Фрілінга були кричущими. Можна сказати, що він продав свою аудиторську ліцензію Медоффу на всі ті 17 років, протягом яких шахрайство залишалося нерозкритим", - сказав директор Нью-Йоркського офісу SEC Джеймс Кларксон, слова якого наведені в повідомленні відомства.
Усі ці роки Фрілінг засвідчував звітність Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, яка докорінно спотворювала реальність, і в такий спосіб допомагав реалізації грандіозної афери, стверджує SEC.
При цьому справжній аудит компанії Медоффа не проводився, констатує SEC. Зате аудитор і його фірма регулярно одержували від Madoff Investment незаконні виплати і тримали в компанії свої рахунки.
Ветеран Уолл-Стріт Бернард Медофф став автором найбільшої в історії США афери за "схемою Понці". За оцінками слідчих, масштаб створеної ним фінансової піраміди перевищував $65 млрд.
70-річному шахраєві загрожує 150 років тюремного ув'язнення за використання грошей нових інвесторів для виплати відсотків за старими вкладами і підробку всієї документації, що свідчила про інвестування коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас