Точка зору: Долар подешевшає через гіперемісію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Долар подешевшає через гіперемісію

Валюта
27391
Федеральна резервна система США, що виконує функції центрального банку країни, оголосила про купівлю держборгів на суму $1,2 трильйона. На думку фахівців ФРС, це буде сприяти кредитним потокам і пожвавленню економіки. У той же час, такий крок може привести до зниження курсу долара відносно інших світових валют.
За словами представників ФРС виділені кошти планується пустити на купівлю довгострокових державних боргів і облігацій по іпотечних позиках. Так, передбачається викупити державних облігацій США на суму $300 мільярдів.
Федеральна резервна система також виділить додатково $750 млрд на купівлю облігацій іпотечних позик, довівши в такий спосіб загальну суму до $1,25 трильйона.
Представники ФРС говорять, що можлива додаткова покупка облігацій на $100 млрд спонсорованих урядом структур, таких, наприклад, як іпотечний банк Freddie Mac.
У той же час гіперемісія може привести до негативних наслідків для американської валюти. По-перше, через збільшення грошової маси можливе зростання рівня інфляції в США. Крім того, не виключено зниження курсу долара відносно світових валют. Заява ФРС уже привела до падіння до двомісячного мінімуму курсу долара відносно євро. Нагадаємо, що раніше центробанки Японії та Англії заявили про збільшення обсягів купівлі держоблігацій у банків країни, щоб підтримати кредитування,
Як відзначають аналітики, такі заходи монетарного регулювання - досить ризикована економічна стратегія. У випадку, якщо політика збільшення грошової маси не буде проводитися досить активно, вона може не мати впливу на банки і їх готовність видавати кредити.
Сьогодні від третини до половини доларової маси, що друкується в США, іде за межі країни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас