Пинзеник нарахував 75 мільярдів дефіциту бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник нарахував 75 мільярдів дефіциту бюджету

Казна та Політика
989
Екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник заявляє про високий ризик монетарного фінансування дефіциту державного бюджету.
Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.
При цьому Пинзеник відзначив, що такі заходи приведуть до поглиблення економічної кризи.
"На жаль, в України є велика спокуса піти тупиковим шляхом, наслідком чого буде реальне падіння споживання, - сказав Пинзеник. - Споживання не буде, тому що інфляція приводить до знецінювання доходів людей, і не тільки доходів людей, але й доходів економіки. І тоді шлях виходу України з даної ситуації буде більш тривалим і більш болючим".
Екс-міністр фінансів підкреслив, що обумовлена емісійним покриттям дефіциту девальвація гривні стане черговою проблемою для української банківської системи, упоратися з якою, можливо, уже не вдасться.
"Інфляція не вирішує проблеми, а навпаки - породжує нові, особливо проблеми для банківського сектору. Так, обумовлена емісійним фінансуванням дефіциту бюджету загроза девальвації приведе до ще більших проблем у банківському секторі, до ще більш жорстких випробувань цього сектору, включаючи власників депозитів", - відзначив Пинзеник.
Він повідомив, що реальний фактичний дефіцит держбюджету України на сьогодні досягає 10% ВВП, або 75 млрд. грн.
"Дефіцит бюджету України досягає 10% ВВП. Якщо ви уважно подивитеся бюджет, то навіть у прийнятому бюджеті дефіцит становить 75 млрд. грн.: 31 млрд. грн. - цифра, яку ви бачите в перших рядках, і 44 млрд. грн. - це цифра, яка пов'язана з рекапіталізацією банківського сектору, - сказав Пинзеник. - Завищення доходів, яке вже очевидно з доходів держбюджету, я оцінюю від 15 до 20 млрд. грн.".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас