Число безробітних у Великобританії досягло 2 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число безробітних у Великобританії досягло 2 мільйонів

Казна та Політика
215
У січні 2009 року число безробітних у Великобританії перевищило два мільйони людей – це максимальний рівень із 1997 року. Про це заявляє Бюро національної статистики країни.
Згідно з повідомленням, з листопада по січень 2008 року число людей, що втратили роботу у Великобританії, досягло 165 тис. і склало 2,03 мільйонів людей – 6,1% економічно активного населення.
У січні британський уряд оголосив про плани виділення, починаючи із квітня цього року, 500 мільйонів фунтів стерлінгів для допомоги в пошуку роботи або оволодінні новою професією 500 тисячам безробітних британців.
За даними конфедерації британських профспілок, зараз на кожну вільну вакансію у Великобританії претендує в середньому 10 безробітних кандидатів.
"Нинішні показники - це ще один крок на шляху повернення до масового безробіття в Об'єднаному Королівстві, оскільки ситуація погіршиться ще, перш ніж почати поліпшуватися. Безробіття завжди підвищується навіть після початку відновлення економіки", - відзначив голова британської конфедерації профспілок Брендан Барбер.
Нагадаємо, у січні рівень безробіття в ЄС досяг 8,2% - максимального рівня більш ніж за два роки. Світова фінансова криза привела до різкого падіння європейського експорту і змусила компанії скорочувати обсяги виробництва та робочі місця, відзначають експерти. Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує зменшення ВВП єврозони в 2009 році на 2%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас