Які соцпакети потрібні співробітникам? - результати дослідження HeadHunter — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які соцпакети потрібні співробітникам? - результати дослідження HeadHunter

1834
У березні 2009 р. сайт HeadHunter провів опитування кандидатів і роботодавців, щоб з'ясувати, наскільки збігаються пропозиції та очікування щодо соцпакетів, пропонованих компаніями. В опитуванні взяли участь 95 представників роботодавців і 2.570 кандидатів.
Основні висновки дослідження такі:
  • Соцпакет вважають важливою і невід'ємною складовою компенсації 72% кандидатів і 78% роботодавців. 77% з 95 роботодавців, що дали відповіді, повідомили про те, що в їхніх компаніях є компенсаційний пакет для співробітників. Порядку чверті (23%) із цих компаній надають соцпакет тільки окремим групам співробітників. Інші - усьому персоналу компанії.
  • Далеко не завжди побажання щодо вмісту соцпакету збігаються з існуючими пропозиціями роботодавців. Найпоширеніші опції в соцпакетах – оплата мобільного зв'язку (72%), оплата (пільги) на транспорт (37%) і навчання (35%). При цьому, як показують результати опитування, кандидати/співробітники надають більшу значимість таким трьом складовим соцпакета як медичне страхування (67%), страхування життя (пенсійне страхування) (49%) і оплата мобільного зв'язку (48%). (Тільки 32% компаній-респондентів, що пропонують соцпакет, включили в нього медичне страхування).
  • Найбільш важливими опціями програми медичного страхування і співробітники, і роботодавці вважають поліклінічне обслуговування та "швидку допомогу". На третьому місці за значимістю в кандидатів – стоматологія (67% респондентів), яка займає п'яту позицію за поширеністю в корпоративних пакетах медстрахування (24%).
  • І роботодавці, і кандидати чутливі до сервіс-орієнтованості програм медичного страхування. Так, у числі найбільш важливих послуг медичного страхування вони вказали, крім широкого вибору поліклінік, можливість запису по телефону через страхову компанію та цілодобовий телефон лікаря-консультанта в страховій компанії.
  • Опитування показало, що співробітники віддали перевагу б мати більш різноманітні пакети медичного страхування (хотіли б мати 4-5 найбільш важливих для них сервісних опцій), ніж пропонують їм роботодавці (переважно включають тільки 2 опції).
  • 89% кандидатів вважають, що роботодавець повинен піклуватися про їхнє здоров'я. Серед найбільш привабливих заходів щодо підтримки здоров'я на підприємстві кандидати називають наявність мінеральної води (фруктів) в офісі (62%), масажний кабінет (45%), оплата (пільги) на фітнес (42%) і корпоративні спортивні заходи (42%). Роботодавці згодні з кандидатами по цих пунктах. За винятком масажного кабінету, який пропонують усього 3% опитаних компаній.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас