Найбагатша жінка Росії просить державної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатша жінка Росії просить державної допомоги

1287
Олена Батуріна, власниця великої будівельної фірми і дружина мера Москви Юрія Лужкова шукає державної допомоги. Батуріна пройшла шлях від простої робітниці фабрики до будівельного магната та найбагатшої жінки Росії, пише британське видання The Independent.
З тих пір як Батуріна перетворила свою компанію "Інтеко" на потужну будівельну групу, московські пейзажі змінилися. Будівельні крани і збудовані без смаку споруди заповнили вулиці, на яких раніше розташовувалися будівлі зі столітньою історією і зразки архітектури радянських часів.
Останній проект Батуріної - зведення на березі Москви-Ріки Project Orange.
Цей будинок у формі величезного очищеного апельсина повинен був замінити Будинок Художників, будівлю часів СРСР, нехай некрасиву, але що несла на собі відбиток епохи. Ніде не говориться про те, що даний проект буде припинений, незважаючи на економічну кризу, яка б'є по російській економіці, перетворюючи Москву в подобу будівельного цвинтаря, відзначає видання.
В 1991 році Батуріна і її брат Віктор заснували компанію "Інтеко". У тому ж році Олена Батуріна вийшла заміж за Юрія Лужкова.
Зараз статки Олени Батуріної оцінюються приблизно в один мільярд доларів. Але економічна криза дає про себе знати. Минулого тижня найбагатша жінка Росії звернулася до уряду із проханням надати їй 49 мільярдів рублів або 1,382 мільярда доларів за поточним курсом як кредитні гарантії. Представник Батуріної, Геннадій Теребков, заявив, що ці гарантії повинні покрити нові позики для нових проектів. За його словами, жоден поточний проект не буде заморожений або припинений. Але аналітики говорять, що в це важко повірити.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас