Справи у міжнародних судах обійдуться Україні майже в 60 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справи у міжнародних судах обійдуться Україні майже в 60 мільйонів

Казна та Політика
302
Кабінет міністрів збільшив суму витрат на представлення інтересів України в міжнародних судах і арбітражних органах на 25 млн. грн. - із 13 до 38 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сьогодні повідомив перший заступник міністра юстиції України Євген Корнійчук.
Він зазначив, що кошти буде виділено з резервного фонду.
Крім того, Корнійчук повідомив, що витрати на ці цілі планується збільшити ще на 20 млн. грн. за рахунок коштів державного бюджету.
Він підкреслив, що в 2009 році кількість справ, що розглядаються в міжнародних судах, збільшилася на третину.
"Цих коштів нам буде достатньо", - зазначив перший заступник міністра юстиції.
Як повідомляв УНІАН, 10 березня Корнійчук в інтерв`ю газеті "Дело" повідомив, що на представництво інтересів держави минулого року було виділено 22,5 млн. грн. при 13 арбітражних процесах.
"У 2009-му на захист інтересів дали 13,7 мільйона. А ось число судових розглядів збільшилося до 18", - підкреслив він, при цьому зазначивши, що більше половини коштів із цієї суми піде на обов`язкові реєстраційні платежі.
"З урахуванням того, що опоненти не економлять на своїх юристах, така ситуація з фінансуванням є критичною. А це може призвести до винесення рішень не на користь держави. Водночас необхідно врахувати, що сума позовних вимог іноземних суб`єктів до держави перевищує 2 мільярди доларів", - зазначив Корнійчук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас