Аграрний комітет ВР України рекомендує Кабміну скасувати постанови, що суперечать ринковим принципам ведення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний комітет ВР України рекомендує Кабміну скасувати постанови, що суперечать ринковим принципам ведення економіки

Аграрний ринок
481
Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України рекомендує парламенту прийняти проект постанови "Про сучасний стан і перспективи розвитку сільського господарства та харчової промисловості України". Про це повідомило інформаційне управління українського парламенту.
На засіданні члени Комітету схвалили Рекомендації парламентських слухань "Про сучасний стан і перспективи розвитку сільського господарства та харчової промисловості України".
Враховуючи значимість агропромислового комплексу України, підкреслюється в Рекомендаціях, для забезпечення продовольчої безпеки держави, зміцнення національної економіки і т.п., учасники парламентських слухань рекомендують Верховній Раді України забезпечити введення в дію відповідно до конституційних вимог Закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо запобігання негативних наслідків впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу" (реєстр. №922).
У першочерговому порядку розглянути і прийняти законодавчі акти України, спрямовані на забезпечення розвитку агропромислового комплексу і мінімізації впливу фінансової кризи на галузь та інші проекти законодавчих актів, представлені на розгляд Верховної Ради, Кабінетом Міністрів та іншими суб'єктами права законодавчої ініціативи. Зокрема, про ринок земель (реєстр. №№2143, 2143-1, 2143-2), про відчуження земельних ділянок приватної власності для суспільних потреб і мотивів громадської необхідності (реєстр. №3682), про земельні аукціони (реєстр. №3666), про державу інвентаризацію земель (реєстр. №2565) і т.п.
Кабінету Міністрів рекомендується скасувати постанови, які суперечать ринковим принципам ведення економіки, погіршують регуляторне середовище і приводять до збиткової діяльності вітчизняних підприємств. Крім того, відповідно до проекту, уряд повинен підготувати і подати до 1 квітня 2009 року на розгляд парламенту проект закону про внесення змін у Закон "Про Державний бюджет України на 2009 рік", передбачивши додаткове збільшення видатків загального фонду Міністерства аграрної політики України. Зокрема, на підтримку виробництва продукції тваринництва в обсязі 1,6 млрд. грн. на виконання загальнодержавної програми селекції у тваринництві та птахівництві на 30 млн. грн., виробництва цукрового буряка в обсязі 300 млн. грн. тощо.
Учасники парламентських слухань також рекомендують правоохоронним і контролюючим органам підсилити захист прав фермерських господарств та інших землевласників на землю і безперешкодне ведення господарства.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас