Тимошенко закликає Кабмін до стриманого оптимізму у зв'язку з позитивною динамікою розвитку економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко закликає Кабмін до стриманого оптимізму у зв'язку з позитивною динамікою розвитку економіки України

1151
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає уряд до стриманого оптимізму у зв'язку з позитивною динамікою розвитку економіки України. Про це Ю.Тимошенко заявила сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.
"Ми можемо говорити про те, що зупинилося падіння економіки, економіка почала реанімуватися, і є перші кроки, які свідчать про позитивні зміни в динаміці виробництва. Це ознака початку стабілізації, і я хочу всьому уряду висловити подяку за те, що всі антикризові заходи, які початі урядом, місцевими органами влади, сьогодні привели до того, що в лютому відносно січня в нас спостерігається позитивна динаміка в промисловості", - сказала Ю.Тимошенко.
Так, за словами прем'єра, обсяг промислового виробництва в лютому 2009 року збільшився на 5,4%, зокрема, у добувній промисловості – на 9,9%, у переробній промисловості – на 12,4%, у легкій промисловості – на 20%.
"Це трошки додає оптимізму, але я хотіла б, щоб ми були стриманими оптимістами, тому що в усьому світі фінансово-економічні кризові явища тривають у масштабних обсягах. Україні і надалі буде нелегко, але це перші позитивні кроки, які ми спостерігаємо", - заявила Ю.Тимошенко.
Як повідомлялося, в Україні спад промислового виробництва в лютому 2009 року, у порівнянні з лютим 2008 року, склав 31,6%, у січні-лютому 2009 року проти аналогічного періоду 2008 року – спад 32,8%, у лютому 2009 року проти січня 2009 року зафіксоване зростання на рівні 5,4%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас