Ющенко: На сільськогосподарському ринку існує монополізація первинного оптового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: На сільськогосподарському ринку існує монополізація первинного оптового ринку

Аграрний ринок
533
На сільськогосподарському ринку існує монополізація первинного оптового ринку. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на XX з'їзді споживчої кооперації України. За словами Президента, така монополізація ставить в невигідне становище сільськогосподарських виробників, які змушені реалізовувати свою продукцію за невигідними для них цінами. Виходячи з цього, В.Ющенко бачить одним з основних завдань споживчої кооперації налагодити сільськогосподарський ринок, "адаптувати сільськогосподарського виробника до ринку".
На думку глави держави необхідно законодавчо врегулювати питання розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Він закликав учасників з"їзду розвивати кооперативну торгівлю в сільській місцевості. "Одна з цілей нашої роботи – розвиток ринків, торгових місць для сільськогосподарського виробника … необхідно створити широку мережу кооперативних ринків", - сказав він.
Президент закликав розвивати на селі сферу торгівлі послугами, оскільки платіжність населення зростає, і зростає попит на послуги.
Говорячи про особливості роботи кооперативів в період економічної кризи, Президент зазначив, що необхідно "знайти ключ до діалогу зі споживачем … в основі будь-якого антикризового пакету лежить підняття активності споживача".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас