НБУ закликає банкірів встановити незначне розходження між курсами купівлі/продажу валюти на міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає банкірів встановити незначне розходження між курсами купівлі/продажу валюти на міжбанку

Казна та Політика
1248
Національний банк України закликає банкірів установити незначну розбіжність між курсами купівлі і продажу безготівкової іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку. Про це сказано в листі НБУ (№13-117/1625-3805 від 17 березня 2009 р.) до комерційних банків.
НБУ звертає увагу керівників комерційних банків на необхідність узгодження зі своїми клієнтами курсу купівлі і продажу безготівкової іноземної валюти за гривні на міжбанківському валютному ринку.
Згідно з листом, це необхідно "з метою встановлення прийнятного курсу як для продавців іноземної валюти, так і для її покупців, і незначної розбіжності між курсами купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти". Нацбанк зобов'язав керівників банків взяти під особистий контроль установлення курсів купівлі і продажу безготівкової інвалюти для клієнтів з метою не допустити збільшення відмінності між курсом купівлі та курсом продажу іноземної валюти за гривні.
Керівники вповноважених банків несуть особисту відповідальність за розміщення інформації на web-сторінці банку в мережі Інтернет і в інформаційних системах (Reuters, Bloomberg і ін.) про курси гривні до іноземних валют по операціях купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти.
"Відображені курси повинні ґрунтуватися на реальній кон'юнктурі міжбанківського валютного ринку України і реальних курсах по укладених угодах", - сказано в листі НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас