Moody’s знизило кредитний рейтинг Honda через скорочення попиту на автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s знизило кредитний рейтинг Honda через скорочення попиту на автомобілі

293
Moody's Investors Service знизило кредитний рейтинг другої за розміром автомобілебудівної компанії Японії Honda Motor Co. з "Аа3" до "А1" (п'ятий щабель зверху в системі рейтингів Moody's), говориться в повідомленні агентства.
Зменшення рейтингу по довгострокових боргових зобов'язаннях Honda обсягом понад $26 млрд пов'язане з ослабленням попиту на автомобілі.
"Зниження рейтингу викликане сильним і швидким ослабленням попиту на продукцію Honda на розвинених ринках", - відзначив аналітик Moody's Юніті Ямакі.
Чистий прибуток Honda за поточний фінансовий рік, що завершується 31 березня, скоротиться на 87% - до 80 млрд ієн ($812 млн). Автомобільний підрозділ буде збитковим, і прибутковість збережеться переважно за рахунок продажів мотоциклів, стверджують аналітики автовиробника.
Honda менше залежить від зростання курсу ієни до долара і євро, ніж інші японські автовиробники, оскільки основним ринком збуту її мотоциклів є країни emerging markets, а виробництво сконцентроване в Японії більш ніж на три чверті, стверджує Юніті Ямакі. Курс ієни підскочив до долара на 23% в 2008 році, знизивши суму репатрійованого з-за кордону виторгу японських компаній.
У лютому Moody's урізало кредитний рейтинг провідної автомобілебудівної компанії світу Toyota з найвищого "Ааа" до "Аа1", залишивши прогноз "негативним", через обвал продажів автомобілів у США, Європі і Японії.
Акції Honda подешевшали на 0,9% за підсумками торгів у Токіо в середу. З початку року ринкова капіталізація компанії збільшилася на 21%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас