S&P знизило рейтинги низки компаній у Дубаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги низки компаній у Дубаї

245
Кредитне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинги низки великих пов'язаних з урядом компаній у Дубаї, повідомляє Financial Times.
Агентство також включило чотири банки, зареєстровані у Дубаї, у список кандидатів на зниження рейтингів на підставі свого прогнозу, що скорочення економіки та остигання ринку нерухомості негативно позначаться на фінансових установах емірату.
Після того як бурхливе зростання економіки Дубая і масштабні будівельні проекти зупинилися через кредитну кризу, виявився пул переважно короткострокових боргів у розмірі $80 млрд. Хоча ризик дефолтів мінімальний, завдяки підтримці федерального уряду Об'єднаних Арабських Еміратів, ослаблення сектору нерухомості викликає все більше занепокоєння.
"Глобальний економічний спад негативно відбивається на ключових секторах економіки Дубая, включаючи торгівлю, туризм і комерцію, - говориться в заяві S&P. - Попит у секторі нерухомості також демонструє явні ознаки зниження, що вказує на корекцію ринку нерухомості і здійснюваних у цей час будівельних проектів".
За прогнозом рейтингового агентства, економіка Дубая цього року скоротиться на 2-4%.
S&P знизило рейтинги Emaar Properties, DIFC Investments, DP World, Jebel Ali Free Zone, Dubai Multi Commodities Centre Authority і інвестиційного інструмента, що належить правителю Дубая Dubai Holding Commercial Operations Group.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас