Британський банк RBS допустив шахрайство, щоб збільшити пенсію екс-керівникові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк RBS допустив шахрайство, щоб збільшити пенсію екс-керівникові

552
Міністр, відповідальний за фінансову стабільність і регулювання, лорд Майнерс звинуватив британський банк Royal Bank of Scotland, RBS, у "використанні вивертів" для того, щоб подвоїти пенсію сера Фреда Гудвіна, завдяки чому екс-глава RBS одержав пенсійне забезпечення в розмірі 16,6 млн. фунтів стерлінгів ($23,5 млн.), повідомляє Sky news.
Лорд Mайнерс розповів членам парламенту, що відповідальність за подвоєння пенсії Гудвіну лежить на Томі Маккіллопі та Бобі Скотті, які брали участь у прийнятті цього рішення, але належним чином не проінформували Майнерса про його механізм.
Він також наполягає на тому, що роз'яснив керівництву банку принципи, яких варто дотримуватися при прийнятті рішень про ті або інші винагороди. "Не підлягають винагороді провали в роботі, платежі керівникам, що йдуть, повинні бути зведені до мінімуму", - відзначив він.
Ситуація ускладнюється тим, що саме Гудвін привів RBS до небувалих збитків, що стало причиною націоналізації, яка відбулась одразу після цього, фінансової установи і виділення їй значних бюджетних коштів. Банк заявляє, що рішення про пенсію Гудвіна було прийнято ще до того, як RBS перейшов під контроль держави.
Лорд Майнерс усе ще сподівається, що сер Гудвін "прийме правильне рішення" і поверне частину своєї пенсії.
Екс-глава RBS був відомим у фінансових колах як "Фред-Різак" через те, що безжалісно скорочував витрати банку. Але в нинішній ситуації не бажає добровільно відмовлятися від своєї великої пенсії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас