Уряд ФРН та GM готові рятувати Opel разом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН та GM готові рятувати Opel разом

363
Керівництво концерну GM висловило готовність шукати шляхи порятунку Opel разом з урядом ФРН, заявив міністр економіки Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг після переговорів із главою концерну Ріком Вагонером.
Майже дві години тривали переговори міністра економіки Німеччини Карла-Теодора цу Гуттенберга з главою концерну General Motors Ріком Вагонером і його заступником Фредеріком Хендерсоном. Підсумком переговорів, що відбулися ввечері 16 березня у Вашингтоні, стала угода про координацію дій з порятунку концерну Opel.
Керівництво GM готове до співробітництва Керівництво GM висловило готовність співпрацювати з урядом ФРН у спробі запобігти банкрутству Opel і діяти в рамках програми з оздоровлення підприємства.
Проте ключові питання програми з оздоровлення підприємства на сьогоднішній день залишаються відкритими. Оскільки 8,8 відсотка ліцензій і патентів Opel у цей час перебуває у власності міністерства фінансів США, концепція оздоровлення Opel, що розробляє керівництво концерну, повинна влаштовувати не тільки уряд ФРН, але й керівництво США. Споконвічно GM заявляв про готовність представити даний проект адміністрації Барака Обами до кінця поточного місяця, однак після переговорів із цу Гуттенбергом прийняття остаточної версії проекту було відкладено ще на один місяць.
Після того як американська адміністрація прийме рішення, уряд Німеччини обміркує подальші кроки, цитує німецького міністра економіки інформаційне агентство Reuters.
Карл-Теодор цу Гуттенберг висловив задоволення зустріччю з керівництвом концерну GM. Він заявив, що після довгих тижнів невизначеності General Motors удалося представити хоч якусь обґрунтовану концепцію, повідомляє Reuters. Так, за словами цу Гуттенберга, у випадку прийняття концепції оздоровлення Opel урядами США, ФРН й інших європейських країн, у яких знаходяться автобудівні підприємства "дочки" концерну, GM готовий задовольнятися міноритарною участю в капіталі компанії. Як тільки проект буде прийнятий, можна буде говорити про ступінь участі й частки сторін у новоствореному підприємстві.
Цу Гуттенберг заявив про пошук часток інвесторів незважаючи на продуктивні переговори з керівництвом GM мова про надання державної допомоги концерну Opel з боку німецького уряду не йде. Куди більш доцільні пошуки приватного інвестора або індустріального партнера, цитує цу Гуттенберга Reuters. За його словами, на сьогодін керівництво ФРН веде переговори із зацікавленими сторонами. Однак імен потенційних інвесторів міністр економіки поки не розголосив.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас