Зустріч "великої двадцятки" стала розчаруванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зустріч "великої двадцятки" стала розчаруванням

1901
У центрі уваги німецької преси - зустріч "великої двадцятки" у Великобританії. Її підсумки незадовільні, оскільки не вживається нічого для подолання політичного егоїзму.
Газета Frankfurter Allgemeine підбиває підсумки дводенної зустрічі міністрів фінансів і голів центробанків "великої двадцятки", яка відбулася в британському місті Норшем:
Світ охоплений кризою, тому що на фінансових ринках виникла небезпечна комбінація з фінансово-технічних недоліків і політичних помилок. Після зустрічі в Норшемі стало ясно, що фахівці візьмуть під контроль технічні проблеми фінансового світу, і що в сфері менеджменту ризиків, звітності, ліквідності і капіталів намітилися поліпшення.
Розчаровує лише те, що політики нічого не роблять для подолання політичного егоїзму, який також винний у виникненні кризи. Світ охопила катастрофа, тому що в деяких демократичних країнах виборців намагалися залучити обіцянками дешевих іпотечних позик і високих відсотків на грошові заощадження. Заради досягнення цих цілей забували і забувають про будь-яку обережність. При цьому встановлення центрального, незалежного транснаціонального контролю над банками і ринками відкидається. Для усунення політичних помилок нічого не вживається. Так що зустріч міністрів "групи 20" стала розчаруванням.
Важкохворому кардіопацієнту слід заборонити курити, замість того, щоб поліпшувати спостереження за компонентами сигаретного тютюну і тримати напоготові балон з киснем на екстрений випадок. Не бажаючи здатися надмірно строгим, можна підвищити податки на алкоголь і тютюн і пустити доходи на благо суспільства. Стосовно "великої двадцятки" це означає: даєш податок на доходи від біржових спекуляцій!
Чому всі сперечаються про нові кон'юнктурні програми, але ніхто і не замислюється про найчеснішу можливості рефінансування, а саме - про податок на будь-які форми спекуляції. Настільки тісної робочої групи не було із часів конференції в Бреттон Вудсі, що заклала в 1944 році основи сучасної фінансово-валютної системи.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас