Економіка не знижується, а ховається від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка не знижується, а ховається від податків

Казна та Політика
968
Хоча офіційні дані щодо зниження промислового виробництва великі, однак вони можуть не відображати реальної ситуації в українській промисловості. Про це повідомляють аналітики ING Bank у своєму останньому аналітичному огляді.
На думку аналітиків банку, зниження виробництва на 31,6% контрастує зі зниженням споживання електроенергії в лютому на 15%. "Ми можемо пояснити таку розбіжність більш швидким переходом реальної економіки в тінь у надії зберегти прибутковість шляхом мінімізації податкових відрахувань", - вважають аналітики банку. Більше того, офіційні дані щодо економічних показників можуть бути надто песимістичними, тому що вони не враховують тіньову економіку, - повідомляється в огляді ING Bank .
Як повідомлялося раніше, у лютому в порівнянні із січнем обсяг промислового виробництва виріс на 5,4%. Однак у порівнянні з лютим 2008 р. цей показник знизився на 31,6%.
Аналогічна ситуація спостерігається і щодо показників виробництва металу. Так, якщо за лютий металургія знизила показники виробництва на 40,7% у порівнянні з лютим 2008 р., а в порівнянні із січнем 2009 р. – збільшилася на 12,3%
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас