Позачергової сесії Верховної Ради не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позачергової сесії Верховної Ради не буде

17
Єднальна рада лідерів фракцій Верховної Ради відмовилася скликати позачергове засідання парламенту для розгляду подій, пов'язаних із початком антипрезидентської акції "Повстань, Україно!". Про це журналістам сказав спікер парламенту Володимир Литвин, повідомляють Українські Новини. Разом із тим більшість лідерів фракції висловилися за те, щоб розглянути це питання наступного тижня, коли парламент відновить свої засідання. За словами Литвина, лідери фракцій домовилися створити комісію, включивши до неї по одному представнику з кожної фракції для того, щоб проаналізувати події, що відбулися, і зробити висновки.
Анатолій Матвієнко, лідер Української республіканської партії "Собор", що входить до блоку Юлії Тимошенко, повідомив, що за скликання позачергового засідання Ради висловилися лідери чотирьох фракцій — "Нашої України", блоку партій Юлії Тимошенко, Комуністичної партії та Соціалістичної партії; всі інші дев'ять фракцій були проти. Матвієнко заявив, що представники опозиції вимагатимуть обов'язкового розгляду цієї теми у вівторок наступного тижня. За його словами, на Єднальній раді представники опозиції також зажадали звільнити всіх, хто був затриманий міліцією під час акції.
Нагадаємо: лідери Компартії Петро Симоненко, СПУ Олександр Мороз та блоку її імені Юлія Тимошенко вимагають проведення позачергового засідання Ради. Литвин погодився скликати Єднальну раду, на якій повинні обговорити можливість скликання в середу позачергового пленарного засідання. Ініціативу опозиції спричинено тим, що влада ліквідувала наметові містечка опозиції, виставлені учасниками акції "Повстань, Україно!".
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас