ТОП-10 знаменитих неплатників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-10 знаменитих неплатників податків

2789
В Україні ще не було гучних справ, пов'язаних зі спробами ухиляння від сплати податків вітчизняних зірок шоу-бізнесу. Втім, як говорять фахівці, причина не в законослухняності українських знаменитостей. Просто в нашому шоубізі більшість розрахунків ведеться за допомогою "чорної готівки". Інакше деяким вітчизняним зіркам довелося б придумувати пояснення для податківців. Як це робили їхні імениті колеги з-за кордону.
Лучано Паваротті
Легендарний оперний співак Лучано Паваротті двічі звинувачувався владою Італії в ухилянні від сплати податків: в 1999 і 2001 році. Як виявилося, Паваротті намагався незаконно відшкодувати частину сплачених податків на тій підставі, що більшу частину часу він нібито проживає в Монте-Карло, а не в Італії. Оперному співакові вдалося уникнути тюремного ув'язнення, сплативши податкових зборів і штрафів на суму $15 мільйонів.
Ніколас Кейдж
Податкова адміністрація США викрила актора в тому, що він списав $3,3 млн із рахунку на користь власної компанії Saturn Productions, намагаючись зменшити величину податкових зборів. Справу вдалося залагодити у вересні минулого року. Кейджу довелося заплатити штраф у розмірі $666 465.
Борис Беккер
Німецького тенісиста звинуватили в тому, що в 90-х він недоплатив у скарбницю $5 млн. Беккер безуспішно посилався на те, що проживає в Монте-Карло. У результаті тенісистові дали 2 роки "умовно" і зобов'язали заплатити штраф у розмірі $500 000. Незабаром після цього Беккер переїхав з Німеччини у Швейцарію.
Уеслі Снайпс
В 1999-2004 рр. Снайпс заробив $37,9 млн, але не заплатив з них ні цента у вигляді податків. Більше того, актор спробував повернути $11,7 млн, які він нібито помилково сплатив в 1996 і 1997 р. Снайпса засудили до 3 років позбавлення волі. Крім того, актор повинен заплатити державі $13 мільйонів.
Дон Кінг
Найвідомішого промоутера у світі звинувачували в ухилянні від сплати податків і шахрайстві в 1985 р. Звинувачення стверджувало, що Дон Кінг разом з напарником привласнили більше $1 млн. Втім, вони був визнані невинними.
Софі Лорен
Навіть одна із найчарівніших жінок кінематографа не змогла встояти перед спокусою грішми. В 1982 р. італійська акторка провела 18 днів у тюремній камері за ухиляння від сплати податків.
Алла Пугачова
В 1997 р. примадонна російської естради була змушена виплатити в податкову інспекцію штраф у розмірі $300 тис. за "помилку, допущену її бухгалтером у фінансовій звітності". Як пояснила Пугачова, бухгалтер був викритий в спробі скористатися пільгами, скасованими ще в 1992 році.
Лада Денс
Співачка протягом трьох років ігнорувала співробітників податкової інспекції і відмовлялася платити податки за свій заміський будинок. Конфлікт із податківцями дотепер не вдається врегулювати до кінця.
Філіп Кіркоров
Уся країна сміялася з декларації про доходи, яку артист подав у податкову в 1996 р. Незважаючи на те, що Кіркоров подарував Аллі Пугачовій розкішний білий лімузин, річний дохід співака, за його власною версією, склав усього близько $2 000.
Аль Капоне
Безжалісний гангстер із Чикаго потрапив за ґрати зовсім не через те, що відправив до прабатьків декілька десятків людей. В 1931 р. його звинуватили в несплаті податків і засудили до 6,5 років тюремного ув'язнення і штрафу у розмірі $80,000.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас