Міністр економіки Німеччини вирішує долю Opel в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки Німеччини вирішує долю Opel в США

387
У наданні допомоги концерну Opel можуть брати участь приватні інвестори. Міністр економіки ФРН Карл-Теодор цу Гуттенберг обговорює подальшу долю Opel із головою GM Ріком Вагонером і представниками уряду США.
Представники урядових кіл Німеччини зустрічаються в понеділок, 16 березня, із приватними інвесторами, зацікавленими в наданні фінансової допомоги автоконцерну Opel. Про це повідомляє агентство dpa з посиланням на урядові кола ФРН. "Мова йде про цілу низку приватних інвесторів - як серйозних гравців на ринку, так і менш серйозних", - заявив один із членів делегації Німеччини, що супроводжує міністра економіки країни Карла-Теодора цу Гуттенберга під час його ділового візиту в США.
Головною метою візиту цу Гуттенберга в Сполучені Штати є зустріч із головою автоконцерну General Motors Ріком Вагонером, міністром фінансів США Тімоті Гейтнером і низкою економічних радників американського президента Барака Обами. Основною темою бесіди стане обговорення подальшої долі автокомпанії Opel.
Ще до початку поїздки в США німецький міністр заявив, що під час зустрічі із представниками GM він має намір обговорити тему часткового відділення Opel від материнського концерну General Motors і питання про володіння ліцензіями та патентами концерну Opel. Як повідомляє агентство Associated Press, GM частково передав патенти у володіння міністерству фінансів США як гарантії з метою одержання державної допомоги.
Міністр економіки ФРН Карл-Теодор цу Гуттенберг ще раз підкреслив, що надання державної фінансової допомоги концерну Opel можливо лише у випадку прояснення ситуації із частковим відділенням дочірнього підприємства від GM і надання надійної програми оздоровлення Opel. У той же час цу Гуттенберг відзначив, що йому хотілося б уникнути ситуації, при якій кабінети міністрів США і Німеччини в процесі надання державної допомоги автоконцернам GM і Opel ураховували б лише власні економічні інтереси.
Незважаючи на всі зусилля сторін по обидва боки океану, питання про участь німецького уряду в порятунку концерну Opel не буде вирішено до кінця березня навіть у тому випадку, якщо керівництво автоконцерну надасть план санації компанії, повідомляє агентство dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас