Бернанке: До відновлення банків і ринків пожвавлення чекати не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: До відновлення банків і ринків пожвавлення чекати не варто

1024
Голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке заявив у неділю, що пожвавлення в економці не відбудеться доти, поки не буде стабілізована ситуація в банківському секторі і на фінансовому ринку.
На його думку, для виходу з нинішнього спаду необхідна також політична воля.
"Найбільший ризик - це, знаєте, те, що в нас не вистачить політичної волі. Пожвавлення не відбудеться, поки не будуть стабілізовані фінансові ринки і банки", - сказав він в інтерв'ю телекомпанії CBS.
Останні десятиліття не було випадку, щоб голова ФРС з'являвся на телеекранах, і інвестори були заінтриговані, що ж скаже Б.Бернанке в неділю.
Телеведучий, починаючи інтерв'ю, нагадав, що рік тому, коли він направив прохання про таке інтерв'ю у ФРС, представник ЦБ довго сміявся.
"Це надзвичайний час, - оголосив Б.Бернанке своє рішення дати інтерв'ю. - Це мій шанс, думаю, прямо звернутися до людей".
Виступаючи з телеекрана, керівник американського ЦБ виступив на підтримку заходів федеральної влади щодо боротьби із кризою, запевнив, що ФРС зробить усе необхідне для підтримки економіки, а також указав на деякі ознаки поліпшення ситуації у фінансовому секторі.
"Хочу сказати американцям, що я переконаний, що економіка відновиться, і відновиться могутньо і стійко", - сказав Б.Бернанке, відзначивши, що він прогнозує економічне зростання в 2010 році.
Б.Бернанке розповів, наскільки він засмучений ситуацією, що склалася навколо найбільших американських фінансових інститутів, зокрема, AIG. Зізнався, що йому нерідко доводилося ночувати в офісі в найгостріші моменти кризи.
На цьому тижні пройде чергове засідання Комітету з відкритих ринків ФРС. Ринок не чекає, що ЦБ змінить процентні ставки, що перебувають зараз біля нуля.
"Коли економіка почне пожвавлюватися, тоді настане час скорочувати ці програми (кредитування банків - ІФ), піднімати процентні ставки, скорочувати пропозицію грошей і гарантувати пожвавлення без створення інфляції", - сказав Б.Бернанке.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас