Аналітики "Міттал стіл" спрогнозували кризу в світовій металургії ще у 2005 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики "Міттал стіл" спрогнозували кризу в світовій металургії ще у 2005 році

766
Аналітики "Міттал стіл" спрогнозували кризу у світовій металургії після 2007-2008 років ще у 2005 році, повідомив заступник міністра промислової політики України Сергій Грищенко в статті для "Дзеркала тижня".
Він уточнив, що в травні 2005 року під час певного зниження цін і попиту на металургійну продукцію, фахівці Мінпромполітики активно контактували з аналітиками компанії "Міттал стіл", які подали своє бачення поточної і перспективної ситуації на світовому металургійному ринку.
За його словами, дослідна робота аналітиків компанії "Міттал стіл" була побудована на аналізі даних про запровадження нових потужностей у металургії, ситуації на експортних ринках залізорудної сировини і вугілля, фінансових потоках світових виробників сталі та ін.
У роботі було прийнято таку умовну періодизацію: "старі часи" (до 2002 року), коли рівень використання виробничих потужностей у світовій металургії становив близько 87%, і "нова ера" (із 2003 року), коли цей показник зріс до 95% і більше.
"Аналітики "Міттал стіл" дійшли однозначного висновку, що світову металургію можуть очікувати серйозні потрясіння саме після 2007-2008 років. За їхніми розрахунками, на той час рівень споживання сталі на душу населення в економічно найбільш розвинених прибережних районах Китаю (а не в усьому Китаї) зрівняється з цим показником для промислово розвинених країн", - пояснив Грищенко.
За словами заступника міністра, аналітики чітко показали, що тим самим завершиться "нова ера" для металургійної галузі, з рівнем використання виробничих потужностей близько 95%, а виникла криза призведе до зниження цього показника до 80%, і станеться це вже 2009 року.
"Не приховуватиму, що у 2005 році такий прогноз виглядав надто песимістичним. Життя, на жаль, підтвердило його достовірність…" - зазначив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас