Deutsche Bahn не вийде на біржу до 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bahn не вийде на біржу до 2013 року

Фондовий ринок
413
Вивід акцій Deutsche Bahn на біржу знову переноситься. Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn не буде виводити свої акції на біржу після виборів у бундестаг восени 2009 року. Очевидно, часткова приватизація концерну відбудеться не раніше 2013 року.
Вихід на біржу залізничного концерну Deutsche Bahn, який планувалося здійснити після вересневих виборів у бундестаг, не стоїть більше на порядку денному, заявив у суботу, 14 березня, міністр транспорту Німеччини Вольфганг Тифензеє. В інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung він відмітив, що часткової приватизації залізної дороги не передбачається до парламентських виборів 2013 року.
За словами міністра, ціль виходу на біржу, що полягає в зміцненні власного капіталу і сануванні вокзалів за рахунок приблизно 5 мільярдів євро прибутку від продажу акцій, можна значною мірою досягти іншими шляхами.
Згідно з попередніми планами, уливання у власний капітал будуть зроблені за рахунок власного прибутку. Крім того, 150 мільйонів євро, виділених державою в рамках антикризової програми, дозволять відремонтувати і модернізувати близько 1500 малих і середніх вокзалів, а також зробити інвестиції в захист від шуму.
Федеральний уряд пояснював перенесення виходу Deutsche Bahn на біржу, спочатку запланованого на жовтень 2008 року, тим, що через фінансову кризу часткова приватизація концерну принесе занадто незначний прибуток. Тифензеє не заперечує, проте, можливості виходу залізничного концерну на біржу після 2013 року.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас