Італія зацікавлена в модернізації українських АЕС і будівництві ЛЕП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія зацікавлена в модернізації українських АЕС і будівництві ЛЕП

Енергетика
477
Італійські компанії зацікавлені в інвестуванні в проекти з модернізації атомних електростанцій України, будівництва ліній електропередачі й розвитку поновлюваної енергетики.
Про це сказано в повідомленні Міністерства палива й енергетики, текст якого мають Українські Новини.
Відповідно до повідомлення, з такою заявою виступив заступник міністра економічного розвитку Італії Адольфо Урсо в ході зустрічі із заступником міністра палива й енергетики Сергієм Павлусем у Києві.
У ході зустрічі сторони обговорили можливості залучення італійських інвестицій в український енергосектор, запозичення й впровадження сучасних технологій в енергетику України.
"Урсо повідомив, що італійські компанії зацікавлені в інвестуванні ряду проектів енергетичної галузі, зокрема модернізації АЕС, будівництві високовольтних ЛЕП, розвитку поновлюваної енергетики", - сказано в повідомленні.
У свою чергу Павлусь зазначив, що існує необхідність залучення іноземних інвестицій для будівництва повітряної ЛЕП 750 кВ "Запорізька АЕС-підстанція "Каховська", підвищення надійності високовольтних електромереж, розробки Одеських і Безіменного газових родовищ на шельфі Чорного моря, реконструкції газоперекачувальних агрегатів.
Крім того, на думку Урсо, італійська сторона може прилучитися до реалізації заходів щодо синхронізації енергосистем України і Європи.
Як повідомляло агентство, Україна зацікавлена в розвитку науково-технічного співробітництва з Італією.
В 2008 році обсяг зовнішньої торгівлі товарами й послугами між Україною й Італією становив 5,6 млрд. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас