Глави центробанків і міністри економіки ЕврАзЕС виступають за підвищення вимог до капіталу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глави центробанків і міністри економіки ЕврАзЕС виступають за підвищення вимог до капіталу банків

142
Міністри економіки і фінансів і керівники центральних (національних) банків держав-членів Євразійського економічного співтовариства (ЕврАзЕС) висловилися за підвищення вимог до власного капіталу фінансових організацій для зміцнення їх фінансової стійкості в умовах кризи.
Така пропозиція міститься в спільній заяві глав економічних і фінансових відомств і центробанків країн-членів ЕврАзЕС про реформування міжнародної фінансової архітектури, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів РФ.
Зокрема, в спільній заяві мовиться про підтримку принципів по реформуванню структури міжнародних фінансових відносин і Плану дій з їх реалізації, сформульованих на саміті G20 у Вашингтоні в листопаді 2008 р.
В цілях підвищення ефективності реалізації даних принципів міністри економіки і фінансів і глави Центробанків країн-членів ЕврАзЕС пропонують в рамках підвищення рівня транспарентності і підзвітності ввести жорсткіші вимоги по розкриттю інформації учасниками ринку з метою виключення можливості споруди фінансових "пірамід", внести зміни до стандартів фінансової звітності, що припускають уточнення підходів до визначення справедливої вартості фінансових інструментів; а також підвищити вимоги до власного капіталу фінансових організацій для зміцнення їх фінансової стійкості в умовах кризи.
В рамках зміцнення міжнародної співпраці пропонується включити до складу наглядових колегій представників країн з ринками, що формуються, зокрема від держав-членів ЕврАзЕС. Також наголошується необхідність забезпечення розробки і ухвалення на національному і міжнародному рівнях програм підвищення фінансової письменності населення.
Крім того, пропонується підсилити функції Міжнародного валютного фонду (МВФ) по нагляду і контролю, в першу чергу, за фінансовими ринками розвинених країн; удосконалювати систему моніторингу фінансових ринків в рамках МВФ і забезпечити ефективне функціонування системи раннього попередження фінансових криз; збільшити ресурси МВФ до рівня, достатнього для забезпечення виконання ним функції кредитора в умовах значного відпливу капіталу з країн з ринками, що формуються. Також, на думку авторів заяви, необхідно стимулювати процес формування регіональних механізмів взаємної підтримки (наприклад, створюваний Антикризовий фонд ЕврАзЕС).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас