Медведєв: Хтось там навипускав кредитів, а "довбануло" по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Хтось там навипускав кредитів, а "довбануло" по всьому світу

4065
Президент Росії Дмитро Медведєв вважає за необхідне створити механізми контролю, щоб фінансові проблеми в одній із країн не могли "довбанути" по усьому світу.
Про це він сказав в інтерв'ю російському "Першому каналу".
На думку Президента РФ, це повинно стати однією з тем саміту, запланованого на 2 квітня, "двадцятки" у Лондоні.
"Ще одна важлива тема - це контроль над макроекономічними показниками країн, які впливають на загальну світову фінансову ситуацію для того, щоб проблеми, які виникають в одній державі, не створювали найважчий ланцюговий ефект, коли хтось там навипускав іпотечних кредитів у величезному обсязі, а довбануло по всій світовій економіці. Тут у нас повинні бути механізми, які дозволяють хоча б якимось чином впливати на рішення, прийняті нашими партнерами, і, з іншого боку, захищатися від такого роду наслідків", - сказав Медведєв.
За його словами, нинішня глобальна фінансова криза почалася зі США. Медведєв назвав питання аудита, бухгалтерської звітності дуже важливою темою. "Тут повинні бути ясні, нормальні, справедливі правила, які влаштовують усіх, а не групу держав, нехай навіть дуже розвинених", - сказав він.
За словами Медведєва, Росія пропонує "більш справедливий устрій міжнародної фінансової системи". "У принципі про це говорять усі держави. Питання в акцентах і в тому, чи хочемо ми рушити вперед, чи законсервувати всю ситуацію в тому вигляді, у якому вона є сьогодні. Наша позиція - потрібно рухатися вперед. Сподіваюся, що ця позиція знайде свій відгук у наших партнерів під час мого візиту в Лондон на саміт двадцяти найбільших економік", - сказав він.
На його думку, на саміті G20 повинні бути сформульовані і погоджені основні позиції, а вже наступна робота, яка йде на експертному рівні, на рівні керівників міністерств і відомств, повинна привести до створення цілої низки нових міжнародних конвенцій. "І в цьому сенсі, я сподіваюся, що ми все-таки зможемо домовитися, тому що в протилежному випадку з такого роду проблемами ми будемо стикатися, якщо не щороку, то раз на 10-15 років обов'язково", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас