Єврокомісія може змусити уряди ЄС припинити допомогу банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія може змусити уряди ЄС припинити допомогу банкам

Казна та Політика
319
Єврокомісія почала детальну перевірку прогнозованої реструктуризації бельгійсько-французького банку Dexia і планованого уливання 6,4 млрд. євро капіталу на предмет дотримання правил державної допомоги, прийнятих у Європейському союзі, повідомляє Financial Times.
Це перша, але явно не остання перевірка в списку Єврокомісії у зв'язку з антикризовою допомогою європейських урядів банківському сектору, розгорнутою восени минулого року.
У той момент Брюссель швидко затвердив державну допомогу десятку банків. Однак, згідно із правилами ЄС, такі програми можуть тривати не більше півроку. Якщо програма триває довше, країна повинна представити план реструктуризації установи, що одержує допомогу.
Однак у випадку Dexia наприкінці листопада уряди визнали, що план реструктуризації знадобиться. У цей час він представлений у Єврокомісію, що й стало приводом для перевірки.
У п'ятницю Брюссель у принципі схвалив надані урядами Бельгії і Франції гарантії, що покривають потенційні збитки Dexia від американської філії FSA, однак залишив за собою право вивчити деталі під час перевірки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас