Укргазбанк вирішив призупинити співробітництво з Moody's і Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк вирішив призупинити співробітництво з Moody's і Fitch

728
Укргазбанк (Київ) вирішив призупинити співробітництво з міжнародними рейтинговими агентствами Moody's Investors Service і Fitch Ratings, говориться в заяві банку.
"Правління ВАТ АБ "Укргазбанк" ухвалило рішення щодо припинення співробітництва з міжнародними рейтинговими агентствами Moody's Investors Service і Fitch Ratings. Незважаючи на це, Укргазбанк був, є і буде максимально відкритим як для експертів, аналітиків, так і для партнерів, інвесторів і клієнтів. Ми вдячні міжнародним рейтинговим агентствам за спільну роботу і впевнені, що в майбутньому зможемо продовжити взаємовигідне співробітництво", - говориться в заяві.
Як відзначається в документі, в умовах загального спаду економіки України неминуче зниження як показника країни в цілому, так і окремих суб'єктів фінансового і банківського сектору. При цьому вибіркова рейтингова оцінка стану 10-15 кредитних установ з більш ніж 180 суб'єктів банківської діяльності приводить до того, що неминуче в нинішніх умовах зниження рейтингів цієї незначної кількості банків формує перекручену думку про них у суспільстві, що спричиняє необґрунтований відтік коштів з банківської системи.
"Ми доходимо висновку, що адекватну позицію банку можна відбити тільки при публікації рейтингів усіх учасників ринку, а якщо ні, то об'єктивний рейтинг окремих банківських установ відповідає рейтингу держави в цілому", - підкреслюється в заяві.
Укргазбанк, один з найбільших в Україні банків, заснований в 1993 році. Його акціонери на зборах 13 березня вирішили запропонувати державі ввійти в капітал кредитно-фінансової установи: Нацбанк України вже направив в Укргазбанк свого куратора.
Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2009 року були ТОВ "Фінансово-інвестиційний альянс" (33,0063%), ТОВ "Компанія "Укргазінвест плюс" (19,0005%).
За даними Нацбанку України, до 1 січня 2009 року за розміром загальних активів Укргазбанк займав 17-е місце (14,803 млрд грн) серед 182 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас