Медведєв: При політичній стабільності РФ дефолт не загрожує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: При політичній стабільності РФ дефолт не загрожує

246
Скоординована робота влади РФ і політична стабільність в країні є гарантією від виникнення дефолту, заявив сьогодні президент Росії Дмитро Медведєв на засіданні Ради законодавців. За його словами, раціональна і скоординована діяльність влади допоможе пройти державі через кризовий період з найменшими витратами. Д.Медведєв також відзначив, що "останнім часом в Росії майже немає політичних проблем". При цьому глава держави додав, що на сьогодні важко прогнозувати сценарій розвитку кризи, але "у будь-якому випадку в цій ситуації не можна сіпатися". Д.Медведєв повідомив, що уряд в даний час готує антикризовий план, який буде зрозумілий кожному громадянинові країни.
Крім того, президент РФ визнав, що у разі критичного падіння цін на нафту бюджетні витрати країни можуть бути обмежені. "Низка наших можливостей визначається світовою макроекономічною ситуацією. І якщо в результаті кризових явищ ціни на "чорне золото", які закладені в умовах розвитку нашої країни, критично падатимуть, нам доведеться вживати додаткових обмежувальних заходів", - сказав Д.Медведєв. "Чергово разу постане і питання бюджетного дефіциту. До цього потрібно бути готовими", - підсумував він. При цьому глава держави відзначив, що основною проблемою є саме невизначеність в розвитку ситуації.
Також Д.Медведєв повідомив, що в країні буде продовжена робота зі зміни податкової системи. Проте, вважає він, не варто забувати, що в кризовий період спостерігається істотне зниження доходів бюджету через зменшення збирання податків. Тому до питання про зниження ставки ПДВ можна буде повернутися тільки після закінчення кризового періоду в економіці країни, передає телеканал "Росія".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас