Точка зору: Інтерес іноземних інвесторів до України зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Інтерес іноземних інвесторів до України зберігається

439
Інтерес іноземних інвесторів до України зберігається, незважаючи на економічну кризу, вважає президент і виконавчий директор Baker Tilly International Джефф Барнз.
"Багато інвесторів розглядають можливості інвестування в Україну. Через кризу українські компанії зіткнулися з падінням капіталізації активів і, як наслідок, будуть позбуватися від непрофільних активів. У зв'язку з цим можлива експансія іноземних інвесторів в Україну вже в 2009 році. Звичайно, вартість угод суттєво зменшиться в порівнянні з минулими роками, але активність на ринку придбань повинна збільшитися", - сказав він під час українського інвестиційного саміту, організованого міжнародним інститутом Адама Сміта в Лондоні на поточному тижні.
За оцінкою Д.Барнза, найбільша активність інвесторів очікується в агропромисловому і споживчому секторах економіки країни, а також у сфері медіа та готельного господарства: істотна девальвація гривні дозволяє очікувати більш активного приходу в країну інвесторів з Канади і США.
"Частковий або повний продаж компаній і активів стане для українських бізнесменів кращою альтернативою залучення коштів, ніж банківське кредитування, випуск облігацій і вихід на IPO", - додав Д.Барнз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас