Експерт: Фінплан "Нафтогазу" на 2009 р. не гарантує оздоровлення компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Фінплан "Нафтогазу" на 2009 р. не гарантує оздоровлення компанії

117
Опубліковані положення фінансового плану НАК "Нафтогаз України" не гарантують поліпшення фінансового стану компанії. Таку думку висловив незалежний фінансовий експерт Борис Кушнірук.
"Фінплан компанії не аргументований, не розписано, що звідки візьметься, а написати можна що завгодно", - сказав Б.Кушнірук РБК-Україна. На його думку, передбачувані дотації держави на компенсації різниці в ціні газу для комунальної енергетики свідчать про те, що найближчим часом реформи ЖКГ не буде.
Б.Кушнірук вважає, що саме реформа цієї галузі і внутрішнього ринку газу є необхідною умовою оздоровлення НАК "Нафтогаз України". Експерт висловив припущення, що розкрадання можуть остаточно підірвати економіку компанії і призвести до її банкрутства.
Він додав, що банкрутство нафтогазового державного монополіста може зіграти позитивну роль, надавши Україні шанс позбавитися від невигідного договору з "Газпромом".
"Нафтогаз" не є власником газотранспортної системи і інших трубопроводів. Це означає, що банкрутстсво НАКу не призведе до втрати стратегічно важливих державних об'єктів. Тому банкрутство слід розглядати як шанс змінити ситуацію у відносинах з "Газпромом" на користь України", — відзначив Б.Кушнірук.
Одним з варіантів реформи галузі, якою держава управляє через "Нафтогаз України", на думку Б.Кушнірука, могло би стати розділення НАКу на дрібніші компанії за напрямами діяльності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас