Точка зору: Американський фондовий ринок недооцінений на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Американський фондовий ринок недооцінений на 10%

Фондовий ринок
374
Драматичне падіння американських фондових індексів у перші два місяці нового року викликане панічним скиданням акцій гравцями і привело до недооцінки їх сьогоднішньої вартості. Таку думку висловив в інтерв'ю агентству Reuters Мартін Сасс, голова інвестиційної компанії MD Sass, під управлінням якої перебуває $6 млрд.
"Я вважаю, що ринок недооцінений. Не набагато, відсотків на 10", - заявив Сасс. Зараз індекс S&P 500 близький до свого 12-річного мінімуму і його значення становить 750,74. Ґрунтуючись на поточних процентних ставках і передбачуваних доходах компаній, Сасс пророкує, що справедливе значення індексу становить 818 пунктів.
"Те, що ми бачимо зараз - це ралі від точки максимального песимізму, однак я схильний вірити, що нас ще очікують значні коливання фондових ринків не тільки вгору, але й вниз", - відзначив ветеран фінансового ринку.
Сасс припустив, що підйом економіки почнеться тільки в 2010 р. Найкращим індикатором він назвав спреди по кредитах, які зараз перебувають на історичних максимумах. Зниження спредів по короткострокових кредитах, за його словами, стане сигналом того, що державна програма стимулювання економіки почала працювати.
У цей момент різниця між тримісячною ставкою LIBOR і ставкою по казначейських облігаціях такого ж строку становить 112 пунктів - це найвище значення за останні 2 місяці.
Зараз Сасс уникає інвестування у фінансові компанії, воліючи вкладати кошти в нафтовидобувний і промисловий сектори. На його думку, у довгостроковій перспективі ціна нафти складе близько $75 за барель. Вкладень в американські казначейські облігації Сасс також уникає, вважаючи, що на їхню вартість вплине величезна кількість грошей, випущених урядом в економіку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас