Ющенко: Банківська система України здорова і має величезні потужності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Банківська система України здорова і має величезні потужності

1726
Банківська система України здорова і має величезні потужності. Про це Президент Віктор Ющенко заявив під час зустрічі зі студентами та викладачами Тернопільського національного економічного університету, повідомляє прес-служба глави держави.
"Банківська система України здорова і має величезні потужності. Проблема одна - як відокремити політику від банківської системи", - сказав В.Ющенко, наголосивши на важливості збереження ринкових принципів в економіці в умовах кризи.
Він наголосив на важливості відновлення співпраці з МВФ, що дасть сигнал міжнародній спільноті про те, що в Україні є умови для роботи бізнесу та інвесторів.
Коментуючи економічну ситуацію у країні, В.Ющенко заявив, що для подолання кризових явищ треба вести "глибоко прикладну роботу, а не займатися популізмом". За його оцінкою, українська економіка володіє "значними внутрішніми ресурсами", які можна протиставити кризовим явищам. Він вкотре наголосив на важливості прийняття цільного конкретного антикризового пакету. Серед проблем, які на сьогодні є в економіці, Президент назвав "слабку бюджетну політику", незбалансовані Пенсійний фонд та бюджет НАК "Нафтогаз України". "Ми маємо, на жаль, слабку бюджетну політику", - сказав Президент, висловивши переконання, що у цю сферу наразі привнесено забагато політичних моментів, в тому числі виборчих.
Глава держави відзначив, що торік доходи населення номінально зросли на 51%, а реальне їх зростання становило близько 8%, що є найнижчим показником за останні 8 років. "Ми марно прожили рік з точки зору соціальних стандартів", - констатував Президент.
Говорячи про важливість збалансування Пенсійного фонду, В.Ющенко відзначив, що "уряд, парламент повинні дати фахову відповідь на те, як вирішується це питання в Україні".
Щодо збалансування бюджету "Нафтогазу" В.Ющенко заявив, що "ми знайдемо відповідь, як вийти з цієї проблеми та знайдемо діалог з МВФ".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас